Workspaces i foldery
Czy proxy również są udostępniane?
Obecnie udostępniane są tylko te proxy, które są przypisane do profilu. Lista proxy właściciela workspace nie jest udostępniana, dlatego trzeba udostępnić je członkom zespołu ręcznie.Udostępnianie profili
Pojawia się komunikat „You’ve reached max shares number. To share more update your plan”
Oznacza to, że osiągnięto limit dostępnych udostępnień w Twoim planie. Więcej informacji o liczbie udostępnień w poszczególnych planach znajdziesz tutaj, w sekcji Profile Shares.Czy mogę dokupić więcej udostępnień do swojego planu?
Obecnie nie można dokupić dodatkowych udostępnień osobno. Jeśli chcesz udostępnić więcej profili, zalecamy skorzystanie z Workspace lub Folder sharing.Czy mogę zwolnić udostępnienia?
Oczywiście! Możesz usunąć część istniejących udostępnień, aby zwolnić miejsce na nowe.Czy mój VA lub członek zespołu potrzebuje własnego płatnego konta Gologin?
Nie. Możesz zaprosić członków zespołu do swojego workspace, a oni uzyskają dostęp do udostępnionych profili w ramach planu Forever Free w Gologin. W planie Business i wyższych możesz dodawać płatne miejsca dla członków zespołu z bardziej szczegółowymi uprawnieniami. Rozwiązanie alternatywne w planie Professional: udostępniaj pojedyncze profile użytkownikom, którzy mają bezpłatne konta Gologin. Będą mogli uzyskać dostęp do tych konkretnych profili i je uruchamiać.Jaka jest różnica między Profile Sharing, Team Members i Workspaces?
Co widzi użytkownik z dostępem tylko do podglądu?
Użytkownicy z dostępem tylko do podglądu widzą ustawienia profilu, w tym konfigurację proxy. Uwaga: widzą też wszystkie zapisane proxy na rozwijanej liście proxy. Jeśli dane logowania do proxy są poufne, rozważ użycie oddzielnego workspace.Czy osoba, której udostępniam profil, musi zainstalować Gologin?
Tak. Aby otwierać i uruchamiać udostępnione profile, musi zainstalować aplikację desktopową Gologin (lub skorzystać z wersji internetowej pod adresem app.gologin.com).Czy mogę ograniczyć to, co członek zespołu może robić w profilu?
Tak. Podczas udostępniania profilu możesz przypisać jedną z trzech ról:- Can run — otwieranie i używanie profilu bez możliwości zmiany jakichkolwiek ustawień
- Can edit — uruchamianie, klonowanie i zmiana ustawień profilu
- Full access — wszystko, łącznie z możliwością dalszego udostępniania profilu