Przejdź do głównej treści
Jeśli chcesz udostępnić tylko jeden profil lub kilka profili, nie musisz korzystać z funkcji Team members: możesz użyć opcji Share profile bezpośrednio z listy profili!

Co jest liczone jako udostępnienie profilu

1 udostępnienie = 1 instancja udostępnionego profilu.
Na przykład: jeśli udostępnisz 2 profile 5 osobom albo 10 profili jednemu współpracownikowi, w obu przypadkach zostanie zużyte 10 udostępnień.
Do limitu wliczane są tylko istniejące udostępnienia. Jeśli usuniesz niepotrzebne udostępnienia, odzyskasz wolne miejsca na kolejne.

Jak udostępnić profil

Uwaga: możesz udostępnić kilka profili naraz, korzystając z akcji zbiorczych.
  1. Najedź kursorem na trzy kropki przy profilu > Share
  2. Wpisz adres e-mail użytkownika
  3. Wybierz rolę:
    1. Can run - może przeglądać i uruchamiać udostępnione przez Ciebie profile
    2. Can edit - może uruchamiać, klonować i edytować ustawienia udostępnionych przez Ciebie profili
    3. Full access - to samo co edit, ale z możliwością udostępniania profili
  4. Kliknij Share, aby zastosować zmiany
How To Share Profile
Po zastosowaniu udostępnienia profil pojawi się na liście profili współpracownika. Aby usunąć udostępnienie, w tym samym menu kliknij rolę > Remove.