> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://gologin.com/docs/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Synchronizacja profili

**Synchronizacja profili** w Gologin pozwala automatycznie zapisywać w chmurze Twoje profile przeglądarki - wraz ze wszystkimi odciskami palca (fingerprints), plikami cookie, local storage i rozszerzeniami. Dzięki temu:

* Możesz **korzystać z tego samego profilu w wersji webowej lub na dowolnym urządzeniu** z zainstalowanym Gologin
* Członkowie Twojego zespołu mogą **współpracować przy wspólnych profilach**
* Profile pozostają **spójne**, niezależnie od tego, skąd je uruchomisz

## Jak działa synchronizacja

Gdy profil zostanie poprawnie zamknięty, Gologin przesyła najnowsze dane profilu na serwery w chmurze. Przy następnym uruchomieniu profilu zapisany stan zostaje przywrócony. Dzięki temu dane sesji, pliki cookie i stan przeglądarki pozostają spójne.

## Jak bezpiecznie korzystać z profili

* **Przed wyłączeniem upewnij się, że synchronizacja została zakończona.**\
  Status powinien wskazywać **ready**, a przycisk **Run** przy profilu powinien być aktywny - oznacza to, że dane profilu zostały zsynchronizowane.
* **Zamknij profile przed wyłączeniem komputera lub zamknięciem aplikacji.**\
  Zamknij profile, **zamykając okno profilu** lub klikając **Stop** w aplikacji, aby zakończyć synchronizację.
* **Nie używaj jednego profilu na różnych urządzeniach jednocześnie.**\
  Chociaż jest to możliwe, nie jest to zalecane: tylko jeden z jednocześnie uruchomionych profili może zostać zsynchronizowany z serwerami w chmurze. Może to prowadzić do rozbieżności między tym, co zostaje zapisane w profilu, a tym, czego oczekuje strona internetowa, co z kolei może obniżyć Twój trust score.
* **Nie zamykaj profilu, gdy nie masz połączenia z internetem.**\
  Jeśli synchronizacja nie zostanie zakończona, możesz utracić bieżące postępy i będziesz musiał odzyskać dane z poprzednich sesji.

![Profile Sync Wait For Ready](https://mintcdn.com/gologin/hczFLINlWR59bacM/images/profile_sync_wait_for_ready.gif?s=1e0f10e76e6d5f5b798983a3d46d1069)

## Zasady bezpiecznej synchronizacji

Aby dane profilu pozostały nienaruszone, przestrzegaj poniższych zasad:

* Przed zamknięciem aplikacji upewnij się, że synchronizacja została zakończona
* Poczekaj, aż status profilu zmieni się na Ready
* Zawsze zamykaj profile przed wyłączeniem komputera
* Nie uruchamiaj tego samego profilu na kilku urządzeniach jednocześnie
* Unikaj zamykania profili, gdy połączenie z internetem jest niestabilne

Jednoczesne uruchamianie tego samego profilu na różnych urządzeniach może powodować niespójności w zapisanych danych sesji.


This documentation is built and hosted on [Mintlify](https://mintlify.com), a developer documentation platform.